Terima kasih kerana mendaftarkan diri untuk Kelas Pengucapan Awam anjuran KEPENTAS.

Buku Panduan

Anda akan menerima 2 buku panduan setelah anda membayar yuran penuh. Sila dapatkan buku-buku ini daripada Pengerusi cawangan anda. Sekiranya anda belum menerimanya atau belum membuat bayaran penuh, anda boleh memuatkan turun e-book untuk rujukan sementara.

Buku Panduan Anda Bisa Berbicara

Buku Panduan Pemidato Versatil

Persediaan Awal

Sila baca bahagian Tahap 1 dalam buku Anda Bisa Berbicara. Video di bawah dapat membantu anda memahami 8 kaedah tahap 1 yang merupakan asas di KEPENTAS.

Jadual Kelas

Tarikh-tarikh kelas akan dimaklumkan oleh Penolong Pengarah untuk Zon anda. Anda juga boleh merujuk jadual kelas sehingga hujung tahun menerusi takwim Zon.

Takwim Zon Pusat

Takwim Zon Utara

Takwim Zon Selatan

Takwim Zon Timur

Takwim Zon Borneo Utara

Program Online

Program Online akan diadakan 2 kali sebulan secara bergabung (ahli KEPENTAS daripada semua cawangan boleh menyertai). Maklumat program akan dikongsi di grup Whatsapp “Program Online KEPENTAS”.

Sila sertai grup Whatsapp ini jika anda berminat untuk mengikuti Program Online (menerusi aplikasi Zoom):

Program Online KEPENTAS

Mendapat faedah maksimum daripada KEPENTAS

Banyak jenis faedah dapat diperoleh di KEPENTAS tetapi tidak semuanya tersedia kepada ahli baru. Semakin lama anda meneruskan perjuangan bersama KEPENTAS, semakin banyak peluang akan dibuka kepada anda. Anda boleh merujuk infografik berikut.

Anda tidak perlu membayar yuran tambahan untuk aktiviti tambahan (selain menghadiri kelas). Anda hanya perlu memperbaharui keahlian anda setiap bulan 6 untuk kekal sebagai ahli KEPENTAS.

Marilah kita berjaya bersama-sama.