MISI: MENGIKTIRAF 10,000 PEMIDATO MUDA

Remaja adalah pemimpin masa depan negara. Program ini bertujuan untuk membantu para remaja membina keyakinan diri dan memperoleh kemahiran asas Pengucapan Awam iaitu kemahiran berbicara di depan khalayak. Terbuka untuk remaja berumur 12-20 tahun.

Program Pengenalan

Pihak kami berbesar hati untuk menawarkan Program Pengenalan 1/2 hari kepada sekolah-sekolah, institusi-institusi pendidikan serta masyarakat awam SECARA PERCUMA.

Para peserta akan mempelajari teknik-teknik asas Pengucapan Awam melalui teori dan praktikal.

Calon Berpotensi

Berdasarkan pemerhatian Jurulatih kami semasa Program Pengenalan, peserta-peserta yang berbakat dan berpotensi tinggi akan dikenal pasti.

Kami akan menawarkan Program Penuh 1 hari kepada peserta-peserta ini supaya bakat mereka dapat digilap lagi dan diiktiraf menerusi sijil.

Program Penuh 1 Hari

Dalam program ini, para peserta akan mempelajari dan mempraktikkan teknik-teknik Pengucapan Awam secara lebih mendalam dan sistematik.

Bergantung kepada prestasi individu, peserta-peserta mungkin diiktiraf sebagai Pemidato Muda Gred 1 (dijamin) atau Pemidato Muda Gred 2 (peserta yang lebih menyerlah). Sijil pengiktirafan akan dikeluarkan.

Bayaran yang dikenakan untuk program ini ialah RM 120 setiap peserta termasuk bahan, makan dan sijil.

Hubungi Ustaz Asri
018-8706514